Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Onko sinulla valmiudet muokata tulevaisuutta?

Ota meihin yhteyttä ja kuule lisää BIM:stä

Projekteilta edellytetään entistä korkeampaa laatua, parempaa tarkkuutta ja tehokkaampaa hallintaa – ympäristöystävällisyydestä puhumattakaan. Siksi rakennus- ja kiinteistöalan huippuyritysten on pyrittävä jatkuvasti parantamaan tehokkuuttaan, pienentämään raaka-ainekulutusta ja nostamaan työn laatua entisestään.

 

Arkkitehdit ja suunnittelijat ovat hyödyntäneet tietomallinnuksen mahdollisuuksia jo jonkin aikaa. Nyt kun myös urakoitsijat, omistajat ja kiinteistönhoitajat seuraavat perässä, mahdollisuudet työskentelyn ja toiminnan optimointiin kasvavat moninkertaisiksi rakennuksen elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

 

Symetrin avulla lukuisat alan yritykset ovat tehostaneet työnkulkua, helpottaneet yhteistyötä ja parantaneet edellytyksiään parempaan päätöksentekoon prosessin alkumetreiltä saakka.

 

Symetrin edistyneiden tietomallinnus- ja BLM-ratkaisuiden ansiosta jokainen projektiryhmän jäsen pääsee työskentelemään samojen tietojen parissa projektin alusta aina rakennusprojektin valmistumiseen saakka. Sen jälkeen Symetrin kiinteistönhallintaan kehitetty ohjelmistoratkaisu tarjoaa edellytykset rakennuksen tai kiinteistön sujuvaan ja tuottavaan toimintaan ja ylläpitoon.

 

Symetrin ratkaisut ja palvelut sovitetaan aina jokaisen yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin. Haluamme myös varmistaa, että asiakkaamme saavat sijoitukselleen mahdollisimman hyvän tuoton, ja tarjoamme siksi yritys- ja projektikohtaista koulutusta ja konsultointia. Voit siis olla varma, että päivittäiset haasteesi otetaan huomioon huippuammattilaisemme ollessa aina tukenasi.

Katso videolta, kuinka Symetri on auttanut Martelaa järjestelmän muutosprosessissa!

Miten hyvin tunnet tietomallinnuksen mahdollisuudet?

Lue eBook muutosprosessin johtamisesta ja esimerkit onnistuneista BIM-toteutuksista.

Lataa eBook Ota yhteyttä

Optimoi rakennuksen elinkaaren jokainen vaihe

Optimoi rakennuksen elinkaaren jokainen vaihe

Planning & Development

Kaikki alkaa tästä. Maanomistaja päättää alueen tai tontin käytöstä. Lopputuloksen kannalta on tärkeää, että päätös tehdään tarkkojen ja paikkansa pitävien tietojen pohjalta. Huomioitavaa riittää. Rakennetaanko asuntoja, liikekiinteistöjä vai kouluja? Millaisia ympäristövaikutuksia rakennusprojektista aiheutuu? Onko alue altis tulville? Minne tuulivoimala kannattaa sijoittaa?

Symetrin ratkaisut tukevat nettikarttojen, yleiskarttojen, asemakaavojen, infrastruktuuriprojektien sekä laserkeilausten hyödyntämistä päätöksenteon tukena.

Visualisointi helpottaa yhteistyötä ja säästää aikaa suunnittelun ja rakentamisen aikana.

Martin Saldert

Visualisoinnin asiantuntija, Symetri

Seuraava vaihe:

Conceptual & Requirement

Maanomistajan päätettyä maankäytöstä vuorossa on seuraava vaihe – Conceptual & Requirement. Tässä vaiheessa analysoidaan, miten projekti kannattaa toteuttaa. Olipa kyseessä arkkitehti, viranomainen tai jokin muu toimija, erilaisten vaihtoehtojen testaus, simulointi, vaihtoehtoiset laskelmat, seurausanalyysit ja ideoiden tehokas viestintä ovat onnistuneen lopputuloksen ehdottomia edellytyksiä.

Symetrin ratkaisut ja asiantuntijat tukevat projektin alkuvaiheita tehokkaasti. Tarjoamme ratkaisuja muun muassa luonnosteluun, visualisointiin, simulointiin, tilasuunnitteluun sekä energiatehokkuuden ja ympäristövaikutusten analysointiin.

Koko tiimillä täytyy olla oikeanlainen tekninen tietämys, jotta voimme säilyttää kilpailuetumme.

Angie Arroyo Mendez

BIM manager ja arkkitehti, A-Lab

Edellinen vaihe:

Seuraava vaihe:

Design & Engineering

Design & Engineering -vaiheessa projektissa on mukana useita toimialoja, joiden on pystyttävä työskentelemään koordinoidusti. Älykkäisiin 3D-malleihin perustuva tietomallinnus mahdollistaa tehokkaan yhteistyön ja oikeaan tietoon perustuvan päätöksenteon. Jokainen projektin osapuoli työskentelee täsmälleen samojen tietojen parissa. Työtä voidaan siis tehdä rinnakkain, ja törmäystarkastelu on hyödynnettävissä jo suunnittelun alkumetreillä.

Symetrin asiakkaana pääset hyödyntämään projektien ensiluokkaisen laadun takaavia ratkaisuja ja osaamista.

Kun Revit-ohjelmistoa täydennettiin Naviate Structure -sovelluksella, lyheni kolmen viikon manuaalinen urakka 15 minuuttiin.

Yngve Sælen

BIM Manager, SWECO

Edellinen vaihe:

Seuraava vaihe:

Construction & Production

Nykytilanteessa, jossa rakennusprojektit ovat yhä haastavampia ja yhä useampia sidosryhmiä on pidettävä ajan tasalla koko rakennusprosessin ajan, ovat tehokkaat prosessit välttämättömiä. Pilvipohjaisten ratkaisujen ja tietomallinnuksen ansiosta samat, aina ajantasaiset tiedot ovat kaikkien projektiryhmän jäsenten saatavilla projektin jokaisessa vaiheessa.

Symetri auttaa parantamaan projektin suunnittelua, koordinointia ja hallintaa alusta loppuun, mahdollistaen tehokkaan koordinoinnin, ristiriitojen sujuvan ratkomisen ja tuotannon optimaalisen suunnittelun.

Valitsimme BIMeye-ratkaisun, koska sen avulla voimme vähentää virheiden määrää ja säästämme aikaa sovellusten ominaisuuksilla.

Erik Hilmius

VDC (Virtual Design Construction) specialist, NCC

Edellinen vaihe:

Seuraava vaihe:

Operation & Maintenance

Tarkan tiedon ja virheettömien dokumenttien älykäs hallinta ja ylläpito ovat tehokkaan kiinteistönhoidon kulmakiviä. Kun kiinteistöä koskevat tiedot ovat hyvässä järjestyksessä, ne tekevät tehokkaasti työtä sinun ja yrityksesi puolesta. Jos pohjatietoja ei ole, 3D-laserkeilauksella luot kohteesta tarkat kuvat helposti ja nopeasti.

Symetrin avulla hallitset kiinteistöihin liittyviä tietojasi tehokkaasti kiinteistön elinkaaren alusta loppuun, luotettavasti ja ilman katkoksia.

BIMeye Door Manager on todellinen kiinteistönhallinnan ajansäästäjä.

Mikael Rimskog

Akademiska Hus

Edellinen vaihe:

Seuraava vaihe:

Renovation & Retrofit

Jos ja kun kiinteistöä laajennetaan, peruskorjataan tai muunnetaan erilaisten toimintojen tarpeisiin, investointipäätösten tekeminen lepää kiinteistön omistajan harteilla. Tällöin hyvässä järjestyksessä olevista asiakirjoista on valtavaa etua. Kiinteistön kunto on dokumentoitava, ja usein tarvitaan myös uusia dokumentteja ja suunnittelupohjia, jotka ovat toteutettavissa esimerkiksi 3D-laserkeilauksen avulla.

Symetri tarjoaa muun muassa arkistointiin, laserkeilaukseen ja simulointiin liittyviä ratkaisuja ja osaamista, jotka tukevat päätöksentekoa korjausrakennusprojekteissa.

3D-skannaamme parhaillaan 1970-luvulla rakennettuja kiinteistöjämme, jotta saamme tarkat tiedot digitaalisessa muodossa.

Ulf Viktorsson

Technical Manager, Botkyrkabyggen

Edellinen vaihe:

Miten hyvin tunnet tietomallinnuksen mahdollisuudet?

Lue eBook muutosprosessin johtamisesta ja esimerkit onnistuneista BIM-toteutuksista.

Lataa eBook Ota yhteyttä
Naviate_campaing_web.png Bim eye cmyk.png Autodesk_campaign_web.png