Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Tai soita meille

Jyrki Petsalo,
Jyrki Petsalo Sähköpostijyrki.petsalo@symetri.com Puhelin+35 84 08 65 64 44

Wingårdh

Wingårdh optimoi SEB:n uuden toimistorakennuksen suunnittelun BIMeyella.

Liikepankki SEB:n uusi toimistorakennus kohoaa Solnan Arenastadiin Tukholman liepeille. Valtavan rakennuskokonaisuuden sisustussuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Wingårdh. Suunnittelun tukena hyödynnetään BIMeye Interior Manager -sovellusta.

Jotta kehittyneen ja mittasuhteiltaan hulppean projektin sisustusta pystyttäisiin hallitsemaan tehokkaasti, Wingårdh uudisti työskentelytapoja ja otti käyttöön suunnittelutyötä tehostavia ratkaisuja. Perinteinen menetelmä, jossa AutoCADilla luotujen 2D-piirustusten sisältö määritellään, kuvaillaan ja raportoidaan Excel- tai Word-ohjelmistolla, olisi ollut hankalaa ja hidasta sekä myös äärimmäisen virhealtista. Tutustuttuaan erilaisiin tarjolla oleviin järjestelmiin, Wingårdh valitsi Symetrin BIMeyen ja Interior Manager -sovelluksen. Samalla projektin suunnittelu siirrettiin Revit-maailmaan.

 

Automatisoitu siirtyminen

Wingårdhilla piirustusten laatiminen oli jo ehditty aloittaa AutoCAD-ohjelmistolla. Jotta 2D-piirustuksiin käytetty aika ei olisi mennyt hukkaan eikä kaikkea tarvitsisi piirtää uudelleen Revitissä, projekti siirrettiin Revit-ympäristöön Symetrin asiantuntijoiden kehittäessä toiminnot tämän mahdollistamiseksi. Viemällä tiedot Revittiin ja muokkaamalla kaikki sisustuselementit Revit-objekteiksi, uudet sisustussuunnittelumallit voitiin tuottaa nyt automaattisesti, ilman aikaa vieviä manuaalisia työvaiheita.

Revitin ja BIMeyen sekä uusien työskentelymenetelmien käyttöönotossa Wingårdh hyödynsi Symetrin asiantuntijoiden osaamista ja tuotetietoutta. Symetri kehitti ohjelmistotoiminnot projektin siirtämiseksi Revit-ympäristöön, jonka lisäksi yrityksen suunnittelijat koulutettiin ja ohjattiin työskentelytapojen tehostamiseen ja muutoksiin.

Tehokkaaseen tietokantaan perustuva BIMeye saa Wingårdhin arkkitehdeiltä kiitosta. Ratkaisu parantaa sekä yrityksen sisäisiä prosesseja, kuten tiedon hakemista, sen suodattamista, kuvailua ja raportointia, että yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Wingårdh on kehittänyt yhden alihankkijansa, Input Interiörin, kanssa muun muassa tiedonkulkua helpottavan menetelmän, jonka avulla Input Interiör pääsee käsiksi Wingårdhin digitaalisiin tuoteluetteloihin ja tasomalleihin ja voi hyödyntää niitä kätevästi esimerkiksi laskennassa, tilauksissa ja toimitusaikataulujen laadinnassa.

 

BIMeye tärkeässä roolissa

- Huomasimme jo projektin alkumetreillä, että työskentelytapoja tulee muuttaa tämän mittaluokan projektissa. Työskentelemällä objektipohjaisessa tasomallissa ja kokoamalla tuotekuvaukset erilliseen tietokantaan, kokonaisuutta on helpompi hallita. Myös tuotekuvausten käsittely on tehostunut BIMeyen ansiosta. Siinä missä ennen jouduimme toimittamaan lukuisia erilaisia luetteloita ja piirustuksia, tarvitaan nyt vain Excel-tiedosto ja digitaaliset tasomallit. Alihankkijamme saa tuotettua niistä kaikki tarvittavat luettelot ja piirustukset, sekä täydennettyä tietoja tarpeen vaatiessa, kertoo arkkitehti Björn Nilsson Wingårdhilta.

 

Lue lisää Interior Manager -sovelluksesta

Lue lisää Wingårdhs:sta BIMeye.com-sivuilta

Jyrki Petsalo,
Jyrki Petsalo Sähköpostijyrki.petsalo@symetri.com Puhelin+35 84 08 65 64 44
Per Carlsson, Director AEC Business Unit
Per Carlsson Director AEC Business Unit Sähköpostiper.carlsson@symetri.com Puhelin+46 70 295 33 10