Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Tai soita meille

Juha Kanto, Business Development Manager | IoT
Juha Kanto Business Development Manager | IoT Sähköpostijuha.kanto@symetri.com Puhelin+358 40 5606 634

Teollisen internetin ratkaisut valmistavalle teollisuudelle

Mitä jos koneesi osaisivat puhua?

IoT (Internet of Things), suomeksi esineiden internet termillä  tarkoitetaan internet-verkon laajentumista fyysisiin laitteisiin ja koneisiin. Näin niiden toiminnallisuuksia voidaan mitata ja seurata internet-verkon yli. Esineiden internetin avulla laitteesta kerättyä tietoa voidaan  hyödyntää yrityksen liiketoiminnassa. IoT on yksi keskeisimmistä digitalisaation osista. Esineiden internetin avulla päätöksenteko ja toiminta voivat perustua todelliseen tietoon eikä yksinomaan ennusteisiin tai olettamuksiin.

Johtavat tutkijat ja tutkimuslaitokset ovat ennustaneet, että vuoteen 2020 mennessä noin 25 miljardia laitetta (mm. koneet, ajoneuvot, mobiililaitteet, kodinkoneet jne.) on liitetty internettiin ja  lähettävät sitä kautta tietoa.

 

Teollinen internet (Industrial IoT) puolestaan liittyy valmistavan teollisuuden toteutuksiin ja ratkaisuihin. Teollisen internetin käsitteistöön kuuluvat mm. data-analytiikka, koneoppiminen ja tekoäly. Näitä hyödyntävillä sovelluksilla yritykset voivat tunnistaa, ennustaa ja ryhtyä toimenpiteisiin jonkin ilmiön tai toiminnallisuuteen liittyvien ilmoitusten pohjalta, vaikka mitään ei vielä olisi tapahtunutkaan.

Teollisen internetin myötä valmistava teollisuus suuntautuu perinteisen tuotekeskeisen toiminnan sijaan enemmän palvelu- ja tietokeskeiseen liiketoimintaan. Tulevaisuudessa yhä useampi kone tai laite on saatavana palveluna ja sen myötä kokonaan uudet digitaaliset lisäpalvelut tulevat mahdolliseksi, ja niistä tulee osa yrityksen toimintakulttuuria. Toimintakulttuuriin taas liittyy käyttäjäyhteisö, joka puolestaan voi jakaa kokemusperäistä tietoa tehokkaasti ja hyötyä sosiaalisesta oppimisesta.

 

 

Miksi investoida teollisen internetin ratkaisuihin?

Teollisen internetin hyödyt ovat usein hyvin selviä. Tämä tuo usein huomattavaa lisäarvoa ja kannattavuuden kasvua yrityksille. Yritykset voivat kehittää kokonaan uusia liiketoimintamalleja, uusia tulovirtoja ja vahvistaa asiakkaan sitoutumista toimitettuun tuotteeseen tai siihen liitettyyn palveluun. Monille tämä voi olla elinehto, jotta yritys säilyttää kilpailukykynsä muuttuvilla markkinoilla.

Tyypilliset teollisen internetin tuomat liiketoimintahyödyt ovat:

 IoT Hyödyt Teollinen Internet

Lue lisää digitalisaatiosta ja IIoT:stä BLOGIstamme.

 

Kun haluat lisätietoja, ota yhteyttä:

Juha Kanto,
Juha Kanto Sähköpostijuha.kanto@symetri.com Puhelin+358 40 5606 634