Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Tai soita meille

Jyrki Petsalo,
Jyrki Petsalo Sähköpostijyrki.petsalo@symetri.com Puhelin+35 84 08 65 64 44
Not found image

marraskuu 2017 - BIM - Building Information Management

Soveltuvin BIM-ohjelmisto juuri sinulle

Markkinoilla on monia erilaisia BIM-ratkaisuja. Mikä niistä on oikea sinulle? Kerromme, mihin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota.

 1. Tiedon luominen

  Suunnittelutyössä alan ammattilainen  ̶  arkkitehti, rakennesuunnittelija tai tekninen asiantuntija  ̶  tarvitsee tehokkaat ohjelmistot luovaan tietomallipohjaiseen työskentelyyn.

  Hyvällä tietomallinnusohjelmistolla on vankka asema alan ammattilaisten keskuudessa, ja se tukee suunnittelualojen välistä yhteistyötä saman mallin parissa, paikallisia standardeja noudattaen, ja mahdollistaa sujuvan tiedonvaihdon myös muita järjestelmiä käyttävien toimijoiden kanssa.

  Revit  |  Naviate

 1. Tiedon tarkastelu, tutkiminen ja viestintä

  Tehokkuuden ja tarkkuuden maksimoimiseksi tietoa täytyy pystyä jakamaan projektin eri toimijoille täsmällisesti ja luotettavasti, projektin jokaisessa vaiheessa. Yhteinen alusta, jossa projektin osapuolet voivat kommentoida, ehdottaa muutoksia, hyödyntää tarkistuslistoja sekä hallita tehtäviä ja poikkeamia, auttaa välttämään väärinkäsityksiä ja korjaamaan virheet ennen kuin niistä aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia. Tietojen ja dokumenttien on myös tärkeä olla käyttäjien saatavilla aikaan ja paikkaan katsomatta, sekä tietokoneella että mobiililaitteilla.

  Revit  |  Navisworks  |  Solibri  |  BIM 360

 1. Tiedon hallinta ja jalostaminen

  Tietomallissa on valtava määrä älykästä tietoa. Kun haluat hyödyntää mallin tietoa tehokkaasti, tarjota tiedot koko organisaatiosi saataville ja ryhmitellä tietoa monipuolisesti, tarvitset tietomallitiedon hallintaan kehitetyn tehokkaan ja luotettavan ohjelmiston. Tällainen ohjelmisto mahdollistaa esimerkiksi pilarien, ovien ja ikkunoiden hallinnan, ja tarjoaa tarkat tiedot määristä, malleista ja sijainneista.

  BIMeye

 1. Tiedon hyödyntäminen kiinteistönhallinnassa

  Kun valmis rakennus luovutetaan omistajalleen, kaikki rakennukseen liittyvä tieto on tärkeä tallentaa kiinteistönhallintajärjestelmään. Tieto, joka ei juuri silloin tunnu oleelliselta, voi tulla tarpeeseen myöhemmin, esimerkiksi saneerauksen yhteydessä. Asianmukaiset prosessit ja ohjelmistot, jotka mahdollistavat tietomallitiedon tehokkaan hyödyntämisen rakennuksen elinkaaren aikana, tuovat tulevaisuudessa merkittävää säätöä.

  Kiinteistönhallinta

_________________________________________

Symetri tukee rakennusalan toimijoita älykkäässä tietomallipohjaisessa työskentelyssä ja auttaa yrityksiä valitsemaan tarpeisiinsa parhaiten soveltuvat ohjelmistot ja ratkaisut.

Yhteyshenkilö

Jyrki Petsalo,
Jyrki Petsalo Sähköpostijyrki.petsalo@symetri.com Puhelin+35 84 08 65 64 44