Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Tai soita meille

Juha Kanto, Business Development Manager | IoT
Juha Kanto Business Development Manager | IoT Sähköpostijuha.kanto@symetri.com Puhelin+358 40 5606 634
Not found image

tammikuu 2018 - IoT - Internet of Things

Teollinen Internet (IIoT) täydentää Symetrin ratkaisutarjontaa

Symetri on aloittanut yhteistyön teollisen internetin (IIoT) sovelluskehittäjän OptimDatan kanssa.

Yhteistyöllä haluamme varmistaa, että valmistavan teollisuuden asiakkaamme voivat hyödyntää IIoT:n tuomaa huomattavaa lisäarvoa nopeasti ja kustannustehokkaasti ilman hitaita ja työläitä ohjelmistokehitysprojekteja. Yhteistyön myötä Symerin sovellus- ja ratkaisutarjonta kattaa koko tuotteen elinkaaren hallinnan vaiheet, alkaen suunnittelusta ja päätyen tuotteen kierrätykseen.

 

IIoT:n potentiaali ja hyöty useimmille yrityksille on helposti perusteltavissa. Usein haasteena etenemiselle on ollut nykyisen IoT-teknologian kirjavuus ja valmiiden ratkaisuiden puuttuminen. Markkinoilla olevien pilvipohjaisten IoT alustojen soveltaminen on monelle yritykselle ollut vielä liian suuri haaste, kun sovellusosaaminen ja -kehitys puuttuvat. Lisäksi laitteilta ja koneilta kerättyä tietoa (ts. Big Data) ei ole kyetty hyödyntämään järkevästi.

 

Valtavalla määrällä tietoa sinänsä ei tee mitään ilman kunnollista data-analytiikkaa ja koneoppimista. Ensimmäiset IoT toteutukset liittyvätkin usein etävalvontaan ilman sen suurempaa älykkyyttä. Useimmissa tapuksissa yritykset ovat lähteneet räätälöityjen toteutusten tielle. Sama ilmiö tapahtui 20 vuotta sitten, kun ensimmäiset PLM ratkaisut tulivat markkinoille. Näistä räätälöidyistä ratkaisusta on pääosin luovuttu. Näkemyksemme mukaan niin tulee käymään myös näille varhaisille IoT toteutuksille.Symetrin tarjoamat, helposti käytöönotettavat, valmiit IIoT ratkaisut nopeuttavat kehityshankkeiden läpivientiä ja yritys saa siitä nopeammin hyötyjä irti. Ratkaisujemme avulla yrityksen ei tarvitse panostaa ohjelmistokehitykseen, vaan IoT toteutus perustuu valmiiseen sovellukseen ja sosiaalisesta mediasta tuttuun käyttöliittymään. Toimitusprojektissa päästään nopeasti keskittymään data-analytiikkaan, mistä hyödyt tulevat. Helppokäyttöinen AI suunnittelutyökalu sisältää aika-perusteisen datan käsittelyyn liittyvänt funktiot ja käsitteet (MTBF ja MTTR).

 

Pilvipohjainen IoT ratkaisu mahdollistaa sen, että kone tai laite viestii ihmisten kanssa vuorovaikutteisesti, kuten sosiaalisessa mediassa toimiessamme. Symetrin IIoT ratkaisun käyttö perustuu kuukausiveloitukseen (SaaS) eikä erillisiä investointeja palvelimiin, tietokantoihin tai ohjelmistoihin tarvita.

 

Lisätietoa löytyy sivuiltamme, kohtasta Tuotteet ja ratkaisut > IIoT - Teollinen Internet.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

About OptimData

OptimData is a digital startup that takes up the challenges of industry 4.0. It was founded in 2015 by Laurent Couillard and Etienne Droit, who have more than 20 years of experience in software development and international leadership. OptimData has designed an AI application based on data from the industrial internet of things (IoT).

The application provides production machines with a language to interact with their operators by giving them information or suggesting actions to be carried out. The solution’s impacts are multiple: improving machine’s availability, controlling their total cost of operation or augmenting the operators and technicians by a collective intelligence.

www.optimdata.eu

Yhteyshenkilö

Juha Kanto, Business Development Manager | IoT
Juha Kanto Business Development Manager | IoT Sähköpostijuha.kanto@symetri.com Puhelin+358 40 5606 634